Auto Huren bij >>  Sixt - EuropCar - RentCars - Avis - Alamo - TuiCars - RNTaCar - SunnyCars - Oscar Autohuur - WorldWideCampers -...Auto Leasen

Autoverhuur Brussel

Brussel, de hoofdstad van België, is een bruisende stad vol met bezienswaardigheden en activiteiten. Als je deze stad wilt verkennen op je eigen tempo en flexibiliteit, is het huren van een auto een uitstekende optie. In dit artikel zullen we de verschillende autoverhuur mogelijkheden, locaties, tarieven en tips in Brussel bespreken.

Autoverhuur mogelijkheden

Brussel biedt een breed scala aan autoverhuur mogelijkheden, variërend van grote internationale autoverhuurbedrijven tot lokale verhuurbedrijven. Enkele bekende autoverhuurbedrijven in Brussel zijn:

 • Hertz
 • Avis
 • Europcar
 • Enterprise
 • Thrifty

Deze autoverhuurbedrijven bieden een uitgebreid assortiment aan voertuigen, variërend van compacte auto’s tot luxe sedans en SUV’s. Het is raadzaam om van tevoren een reservering te maken om ervoor te zorgen dat je de gewenste auto beschikbaar hebt op de door jou gewenste datum.

Locaties

Autoverhuurlocaties zijn gemakkelijk te vinden in Brussel, zowel op de luchthaven als in het stadscentrum. Enkele populaire locaties zijn:

 • Brussels Airport: Hier vind je meerdere autoverhuurbedrijven in de aankomsthal. Het is handig om direct na aankomst op de luchthaven een auto te huren.
 • Centraal Station: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen in de buurt van het centraal station, waardoor het handig is om een auto op te halen of in te leveren als je met de trein reist.
 • Stadscentrum: In het stadscentrum zijn er ook autoverhuurbedrijven te vinden. Dit kan handig zijn als je de stad wilt verkennen en geen auto wilt huren op de luchthaven.

Tarieven

De tarieven voor autoverhuur in Brussel variëren afhankelijk van het type voertuig, de duur van de huur en het autoverhuurbedrijf. Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en vergelijkbaar met andere Europese steden. Het is echter raadzaam om verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken om de beste deal te vinden.

De tarieven zijn meestal inclusief basisverzekering, maar het is verstandig om extra verzekeringen af te sluiten, zoals een diefstalverzekering of een verzekering met een lager eigen risico. Deze extra verzekeringen kunnen de totale kosten van de huurauto verhogen, maar bieden wel extra gemoedsrust tijdens je reis.

Tips

Hier zijn enkele handige tips voor het huren van een auto in Brussel:

 1. Vergelijk prijzen: Neem de tijd om verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken om de beste deal te vinden. Websites zoals Rentalcars.com en Kayak.com kunnen je helpen bij het vergelijken van prijzen.
 2. Controleer de voorwaarden: Lees de huurvoorwaarden zorgvuldig door voordat je een auto huurt. Let op eventuele beperkingen, zoals kilometerbeperkingen of minimumleeftijdvereisten.
 3. Controleer de auto: Voordat je de auto meeneemt, controleer je deze op eventuele schade en maak je foto’s als bewijs. Meld eventuele schade aan het autoverhuurbedrijf om problemen bij het inleveren te voorkomen.
 4. Brandstofbeleid: Controleer het brandstofbeleid van het autoverhuurbedrijf. Sommige bedrijven leveren de auto met een volle tank en verwachten dat je deze ook weer vol terugbrengt, terwijl andere bedrijven je de auto met een bepaalde hoeveelheid brandstof leveren en je deze met dezelfde hoeveelheid moet inleveren.
 5. Verkeersregels: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels in België voordat je de weg op gaat. Houd je aan de snelheidslimieten en andere verkeersregels om boetes te voorkomen.

Met deze tips en informatie over autoverhuur in Brussel ben je goed voorbereid om de stad en de omgeving te verkennen op je eigen tempo. Geniet van je reis en ontdek alles wat Brussel te bieden heeft!

Over

Linda, een deskundige op het gebied van autoverhuur in Europese steden, heeft een schat aan kennis opgebouwd door haar jarenlange ervaring. Van de geplaveide straten van Rome tot de levendige boulevards van Parijs, haar expertise in het navigeren en adviseren over de beste autoverhuuropties kent geen grenzen. Elke stad biedt haar nieuwe inzichten en uitdagingen, waarvan ze de opgedane kennis enthousiast deelt met iedereen die behoefte heeft aan advies over autoverhuur in Europa. Haar verhalen en tips zijn niet alleen praktisch, maar ook doorspekt met boeiende ervaringen uit talloze Europese metropolen.

Plaats een reactie