Auto Huren bij >>  Sixt - EuropCar - RentCars - Avis - Alamo - TuiCars - RNTaCar - SunnyCars - Oscar Autohuur - WorldWideCampers -...Auto Leasen

Autoverhuur Parijs

Parijs, de prachtige hoofdstad van Frankrijk, is een stad die je het beste kunt verkennen met een huurauto. Met een huurauto heb je de vrijheid om op je eigen tempo de stad en de omgeving te ontdekken. In dit artikel bespreken we de verschillende autoverhuur mogelijkheden, locaties, tarieven en geven we handige tips voor het huren van een auto in Parijs.

Autoverhuur mogelijkheden

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Parijs waar je een auto kunt huren. Enkele bekende verhuurbedrijven zijn:

 • Hertz
 • Avis
 • Europcar
 • Enterprise
 • Sixt

Deze verhuurbedrijven bieden een breed scala aan auto’s, van compacte stadsauto’s tot luxe sedans en SUV’s. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen welk type auto je nodig hebt, afhankelijk van het aantal passagiers en de bagage die je wilt meenemen.

Locaties

De autoverhuurlocaties in Parijs zijn verspreid over de stad en de luchthavens. Enkele populaire locaties zijn:

 • Charles de Gaulle Airport
 • Orly Airport
 • Gare du Nord
 • Gare de Lyon
 • Champs-Élysées

De luchthavens zijn handige locaties om een auto op te halen, vooral als je direct na aankomst in Parijs wilt gaan rijden. De treinstations en het centrum van de stad zijn ook goede opties als je al in Parijs bent en een auto wilt huren.

Tarieven

De tarieven voor het huren van een auto in Parijs variëren afhankelijk van het verhuurbedrijf, het type auto en de huurperiode. Over het algemeen geldt dat hoe langer je de auto huurt, hoe goedkoper het tarief per dag zal zijn. Het is raadzaam om verschillende verhuurbedrijven te vergelijken om de beste prijs te vinden.

Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, brandstofbeleid en kilometerbeperkingen. Sommige verhuurbedrijven bieden een vol-vol brandstofbeleid, wat betekent dat je de auto met een volle tank krijgt en deze ook weer vol moet inleveren. Anderen hanteren een vol-leeg beleid, waarbij je de auto met een volle tank krijgt en deze leeg kunt inleveren, maar vaak tegen een hogere prijs per liter brandstof.

Tips

Om het huren van een auto in Parijs zo soepel mogelijk te laten verlopen, volgen hier enkele handige tips:

 1. Vergelijk verschillende verhuurbedrijven om de beste prijs en voorwaarden te vinden.
 2. Controleer de auto zorgvuldig op eventuele schade voordat je vertrekt en maak foto’s als bewijs.
 3. Lees de huurovereenkomst grondig door en zorg ervoor dat je alle voorwaarden begrijpt.
 4. Let op eventuele verkeersregels en parkeerbeperkingen in Parijs.
 5. Maak gebruik van een navigatiesysteem of een navigatie-app op je telefoon om gemakkelijk door de stad te navigeren.
 6. Parkeer je auto op een veilige en legale plek om boetes en diefstal te voorkomen.
 7. Plan je reis zorgvuldig en vermijd de drukke spitsuren in Parijs.

Met deze tips en informatie over autoverhuur in Parijs ben je goed voorbereid om de stad en de omgeving te verkennen. Geniet van je reis en ontdek de prachtige bezienswaardigheden die Parijs te bieden heeft!

Over

Linda, een deskundige op het gebied van autoverhuur in Europese steden, heeft een schat aan kennis opgebouwd door haar jarenlange ervaring. Van de geplaveide straten van Rome tot de levendige boulevards van Parijs, haar expertise in het navigeren en adviseren over de beste autoverhuuropties kent geen grenzen. Elke stad biedt haar nieuwe inzichten en uitdagingen, waarvan ze de opgedane kennis enthousiast deelt met iedereen die behoefte heeft aan advies over autoverhuur in Europa. Haar verhalen en tips zijn niet alleen praktisch, maar ook doorspekt met boeiende ervaringen uit talloze Europese metropolen.

Plaats een reactie