Auto Huren bij >>  Sixt - EuropCar - RentCars - Avis - Alamo - TuiCars - RNTaCar - SunnyCars - Oscar Autohuur - WorldWideCampers -...Auto Leasen

Autoverhuur Riga: Ontdek de stad op jouw eigen tempo

Riga, de prachtige hoofdstad van Letland, is een stad die je absoluut niet wilt missen tijdens je reis door de Baltische staten. Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en levendige cultuur is Riga een bestemming die voor iedereen iets te bieden heeft. Om optimaal van deze stad te genieten, is het huren van een auto de ideale oplossing. In dit artikel zullen we de verschillende autoverhuur mogelijkheden, locaties, tarieven en handige tips bespreken voor autoverhuur in Riga.

Autoverhuur mogelijkheden in Riga

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Riga die een breed scala aan voertuigen aanbieden, variërend van compacte auto’s tot luxe sedans en SUV’s. Enkele bekende autoverhuurbedrijven in Riga zijn:

 • Europcar: Europcar is een wereldwijd bekend autoverhuurbedrijf dat betrouwbare voertuigen aanbiedt tegen redelijke tarieven. Ze hebben meerdere locaties in Riga, waaronder de luchthaven en het stadscentrum.
 • Hertz: Hertz is een andere populaire keuze voor autoverhuur in Riga. Ze hebben een breed scala aan voertuigen en bieden ook extra services zoals kinderzitjes en navigatiesystemen.
 • Avis: Avis is een betrouwbaar autoverhuurbedrijf dat wereldwijd actief is. Ze hebben een aantal locaties in Riga, waaronder de luchthaven en het centraal station.

Locaties voor autoverhuur in Riga

Als je van plan bent om een auto te huren in Riga, heb je verschillende locaties waar je terecht kunt. De meest populaire locaties zijn:

 • Riga International Airport: Dit is de ideale plek om een auto te huren, vooral als je direct na aankomst in Riga wilt beginnen met verkennen. De autoverhuur balies bevinden zich in de aankomsthal.
 • Stadscentrum: Als je al in het stadscentrum bent en een auto wilt huren, zijn er verschillende autoverhuurbedrijven die centraal gelegen zijn. Dit maakt het gemakkelijk om de stad te verkennen en de omgeving te ontdekken.
 • Centraal Station: Het centraal station van Riga is ook een handige locatie om een auto te huren. Dit is vooral handig als je van plan bent om Riga te verlaten en andere delen van Letland te verkennen.

Tarieven voor autoverhuur in Riga

De tarieven voor autoverhuur in Riga variëren afhankelijk van het type voertuig, de duur van de huur en het autoverhuurbedrijf. Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en vergelijkbaar met andere Europese steden. Het is echter altijd aan te raden om prijzen te vergelijken en vroegtijdig te reserveren om de beste deals te krijgen.

De prijzen kunnen ook variëren afhankelijk van het seizoen. In het hoogseizoen, vooral tijdens de zomermaanden, kunnen de tarieven iets hoger zijn. Als je flexibel bent met je reisdata, kan het de moeite waard zijn om buiten het hoogseizoen te reizen om geld te besparen op autoverhuur in Riga.

Tips voor autoverhuur in Riga

Om ervoor te zorgen dat je een probleemloze ervaring hebt bij het huren van een auto in Riga, zijn hier enkele handige tips:

 1. Vergelijk prijzen: Zoals eerder vermeld, is het altijd een goed idee om prijzen te vergelijken tussen verschillende autoverhuurbedrijven om de beste deal te krijgen.
 2. Controleer de verzekering: Zorg ervoor dat je de verzekeringsopties begrijpt en controleer of je voldoende dekking hebt voordat je de weg op gaat.
 3. Controleer de brandstofbeleid: Verschillende autoverhuurbedrijven hanteren verschillende brandstofbeleid. Sommige verhuren auto’s met een volle tank en verwachten dat je deze ook weer vol inlevert, terwijl andere bedrijven je de mogelijkheid bieden om de auto met een lege tank in te leveren. Zorg ervoor dat je het beleid begrijpt om onverwachte kosten te voorkomen.
 4. Inspecteer de auto: Voordat je de auto meeneemt, is het belangrijk om een grondige inspectie uit te voeren en eventuele schade of krassen te documenteren om problemen bij het inleveren te voorkomen.
 5. Plan je route: Voordat je de weg op gaat, is het handig om je route te plannen en vertrouwd te raken met de verkeersregels in Letland. Dit zal je helpen om stressvrij te rijden en optimaal van je reis te genieten.

Met deze tips en informatie over autoverhuur in Riga ben je goed voorbereid om de stad en de prachtige omgeving te verkennen. Geniet van je reis en ontdek de vele hoogtepunten die Riga te bieden heeft!

Over

Linda, een deskundige op het gebied van autoverhuur in Europese steden, heeft een schat aan kennis opgebouwd door haar jarenlange ervaring. Van de geplaveide straten van Rome tot de levendige boulevards van Parijs, haar expertise in het navigeren en adviseren over de beste autoverhuuropties kent geen grenzen. Elke stad biedt haar nieuwe inzichten en uitdagingen, waarvan ze de opgedane kennis enthousiast deelt met iedereen die behoefte heeft aan advies over autoverhuur in Europa. Haar verhalen en tips zijn niet alleen praktisch, maar ook doorspekt met boeiende ervaringen uit talloze Europese metropolen.

Plaats een reactie