Auto Huren bij >>  Sixt - EuropCar - RentCars - Avis - Alamo - TuiCars - RNTaCar - SunnyCars - Oscar Autohuur - WorldWideCampers -...Auto Leasen

Autoverhuur Barcelona

Autoverhuur Barcelona

Barcelona is een prachtige stad in Spanje en een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Als je van plan bent om Barcelona te bezoeken, kan het huren van een auto een geweldige manier zijn om de stad en de omliggende gebieden te verkennen. In dit artikel zullen we de verschillende autoverhuur mogelijkheden, locaties, tarieven en tips bespreken voor het huren van een auto in Barcelona.

Autoverhuur mogelijkheden

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Barcelona waar je een auto kunt huren. Enkele bekende en betrouwbare opties zijn:

 • Hertz
 • Avis
 • Europcar
 • Enterprise
 • Sixt

Deze bedrijven bieden een breed scala aan auto’s, van compacte auto’s tot luxe voertuigen en SUV’s. Je kunt online reserveren of ter plaatse een auto huren, afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid.

Locaties

De autoverhuurlocaties in Barcelona zijn meestal te vinden op de luchthaven en in het stadscentrum. Enkele populaire locaties zijn:

 • Barcelona El Prat Airport
 • Barcelona Sants treinstation
 • Plaça de Catalunya
 • Barcelona Passeig de Gràcia

De meeste autoverhuurbedrijven hebben meerdere locaties in de stad, zodat je gemakkelijk een auto kunt ophalen en terugbrengen op een locatie die handig is voor jou.

Tarieven

De tarieven voor het huren van een auto in Barcelona variëren afhankelijk van het type auto, de duur van de huur en het seizoen. Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en vergelijkbaar met andere Europese steden. Het is echter altijd een goed idee om prijzen te vergelijken tussen verschillende autoverhuurbedrijven om de beste deal te vinden.

De tarieven zijn meestal inclusief basisverzekering, maar het is aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten om volledig gedekt te zijn in geval van schade of diefstal. Let ook op eventuele extra kosten, zoals brandstofkosten en toeslagen voor het ophalen of terugbrengen van de auto buiten kantooruren.

Tips voor autoverhuur in Barcelona

Als je van plan bent om een auto te huren in Barcelona, zijn hier enkele handige tips:

 1. Vergelijk prijzen tussen verschillende autoverhuurbedrijven om de beste deal te vinden.
 2. Controleer de voorwaarden en beperkingen van de huurovereenkomst, inclusief de kilometerbeperking en eventuele extra kosten.
 3. Controleer de auto zorgvuldig op eventuele schade voordat je vertrekt en maak foto’s als bewijs.
 4. Gebruik een GPS of navigatie-app om gemakkelijk door de stad te navigeren.
 5. Parkeer je auto in een beveiligde parkeergarage om diefstal te voorkomen.
 6. Vermijd rijden tijdens de spitsuren om verkeersopstoppingen te vermijden.
 7. Volg altijd de verkeersregels en snelheidslimieten om boetes te voorkomen.

Met deze tips en informatie over autoverhuur in Barcelona ben je goed voorbereid om de stad en de omliggende gebieden te verkennen. Geniet van je reis en veel rijplezier!

Over

Linda, een deskundige op het gebied van autoverhuur in Europese steden, heeft een schat aan kennis opgebouwd door haar jarenlange ervaring. Van de geplaveide straten van Rome tot de levendige boulevards van Parijs, haar expertise in het navigeren en adviseren over de beste autoverhuuropties kent geen grenzen. Elke stad biedt haar nieuwe inzichten en uitdagingen, waarvan ze de opgedane kennis enthousiast deelt met iedereen die behoefte heeft aan advies over autoverhuur in Europa. Haar verhalen en tips zijn niet alleen praktisch, maar ook doorspekt met boeiende ervaringen uit talloze Europese metropolen.

Plaats een reactie